VisszaVissza az előző oldalra

Tehermentesítő és lakóutak építése

Projekt megnevezése: Tehermentesítő út és lakóutak építése Tótkomlóson
Projekt azonosító száma: DAOP-3.1.1/B-2007-0121
 
Projekt azonosító adatai
A beruházás megvalósításának helyszíne:
Tótkomlós belterület, Bocskai, Szondi, Hunyadi J., Hunyadi M., Zrínyi utca
Kivitelezés ideje: 2008.08.01. - 2009.06.30.
A projekt teljes támogatási összege: 116.489.565 Ft.
Kedvezményezett megnevezése:
Tótkomlós Város Önkormányzat
5940 Tótkomlós, Fő út 1.
Közreműködő szervezet megnevezése:
DARFÜ Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht.
6726 Szeged, Közép fasor 1-3
Kivitelező:
DH T Konzorcium
vezető cég: DUNA ASZFALT Út és Mélyépítő Korlátolt Felelősségű Társaság
6060 Tiszakécske, Béke utca 150.
Műszaki ellenőr:
KÖVIMET Mérnöki Tervező és Szolgáltató Bt.
5600 Békéscsaba, Gyümölcsös u. 25.
 
 
 
 

Képek a projektről!


 Sajtómegjelenések

 

Komlósi Hírmondó - XVII. évf. 4. szám, 2009. április 

Elkezdődtek az útépítések
 
Városunk 2007-ben pályázatot adott be tehermentesítő utak és lakóutak építése címen (pályázati azonosító: DAOP-2007-3.1.1/B-0121), amit meg is nyert 2008. áprilisában. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogató képviseletében a DARFÜ Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Társaság, mint közreműködő szervezet jár el. Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból (ERFA) és a hazai központi költségvetés előirányzatából vissza nem térintendő támogatásban részesült a város. A pályázat beadásához 10 % önerőre volt szükség, mellyel városunk rendelkezett. Az elnyert támogatás összege bruttó 116.489.565 Ft. A 129.432.850 Ft összköltségű beruházás keretében a Bocskai u., Zrínyi u., Hunyadi M. u., Hunyadi J. u. és a Szondi u. szilárd útburkolata kerül kiépítésre.
A kivitelező DH T Konzorcium vezető cég: DUNA ASZFALT Kft. (6060 Tiszakécske, Béke u. 150.)
Március 16-án megkezdték a munkálatokat. Jelenleg a Hunyadi J. és a Szondi u. útalap szélesítése, illetve előkészítés zajlik a két oldali süllyesztett szegélyek elkészítéséhez. Ez a két utca május elejére lesz leaszfaltozva, majd ezt követi a Bocskai és a Zrínyi utca, végül a Hunyadi M. utca fogja zárni a sort. A teljes munka előreláthatólag június elejére fog elkészülni. A Zrínyi és a Bocskai utca kivételével az utcák két oldali süllyesztett szegélyt kapnak és egységesen két réteg aszfalt kerül a felületekre. Ezen kívül az említett utcákban öt helyen „pihenő park” építésére is sor fog kerülni.
K.L. 

Komlósi Hírmondó - XVII. évf. 5. szám, 2009. május

Folytatódnak az útépítések
 
 
Városunk 2007-ben pályázatot adott be tehermentesítő utak és lakóutak építése címen (pályázati azonosító: DAOP-2007-3.1.1/B-0121), amit meg is nyert 2008. áprilisában. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogató képviseletében a DARFÜ Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Társaság, mint közreműködő szervezet jár el. Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból (ERFA) és a hazai központi költségvetés előirányzatából vissza nem térintendő támogatásban részesült a  város. A pályázat beadásához 10 % önerőre volt szükség, mellyel városunk rendelkezett. Az elnyert támogatás összege bruttó 116.489.565 Ft. A 129.432.850 Ft összköltségű beruházás keretében a Bocskai u., Zrínyi u., Hunyadi M. u., Hunyadi J. u. és a Szondi u. szilárd útburkolata kerül kiépítésre.
A kivitelező DH T Konzorcium vezető cég: DUNA ASZFALT Kft. (6060 Tiszakécske, Béke u. 150.) az elmúlt egy hónapban a Hunyadi J., Szondi utcák kétoldali szegélyezését és az útalap profilozását végezte el. Jelen pillanatban az említett utcákban a csatlakozó ívek szegélyezése folyik. A Bocskai utcában is megtörtént már az útpálya kitűzése és elkezdődött az útszélesítés. Két héten belül pedig a szegélyeket fogják megépíteni.
A Hunyadi J. és a Szondi utcákban május 18-20. közötti időszakban, időjárás függvényében elkezdődik a 11 centiméter vastagságú aszfaltszőnyegezés, majd az azt követő héten a patkarendezés, és a kapubejárók helyreállítása következik.
A kapubejárókat a saját anyagukból ingyenesen helyreállítja a kivitelező, azonban saját költségre lehet kérni szilárd anyagból történő kiépítést is. A szilárd kapubejáróhoz útcsatlakozási engedély szükséges, amit a polgármesteri hivatal műszaki osztályától kérelmezhetnek illetékmentesen, illetve az árakról is ott tájékozódhatnak az érintett ingatlan tulajdonosok.
A projekt jó ütemben halad, a pályázatban meghatározott 2009. június 30-ai határidőn belül elkészül.
K.L.

 

Komlósi Hírmondó - XVII. évf. 6. szám, 2009. június

 Már elkészült a Hunyadi János és a Szondi utca

 
Városunk 2007-ben pályázatot adott be tehermentesítő utak és lakóutak építése címen (pályázati azonosító: DAOP-2007-3.1.1/B-0121), amit meg is nyert 2008 áprilisában. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogató képviseletében a DARFÜ Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Társaság, mint közreműködő szervezet jár el. Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból (ERFA) és a hazai központi költségvetés előirányzatából vissza nem térintendő támogatásban részesült a város. A pályázat beadásához 10 % önerőre volt szükség, mellyel városunk rendelkezett. Az elnyert támogatás összege bruttó 116.489.565 Ft. A 129.432.850 Ft összköltségű beruházás keretében a Bocskai u., Zrínyi u., Hunyadi M. u., Hunyadi J. u. és a Szondi u. szilárd útburkolata kerül kiépítésre.
A kivitelező DH T Konzorcium vezető cég: DUNA ASZFALT Kft. (6060 Tiszakécske, Béke u. 150.).
A Hunyadi J. utca és a Szondi utca aszfaltozási munkálatai befejeződtek, és a járművek birtokba is vehették. Jelenleg a padkarendezési munkálatok zajlanak az utcákban, ez azt jelenti, hogy a süllyesztett szegély mentén 1-1 méteres sávban rendezik a terepet, majd a bejárókat is a lakó által kért módon. A lakó saját költségére kérhet aszfaltozott kapubejárót, vagy ingyenesen visszaállítják kapubejáróját az eredeti állapotába. Ha az aszfalt mellett dönt, kérjük, keresse fel a műszaki osztályt a további információkért!  
A Bocskai utcában jelenleg szélesítik az útalapot, valamint a páros oldalban elkészítették a süllyesztett szegélyt és a szélesítés után a páratlan oldalon is elkezdik. Ez az információ igaz a Zrínyi utcára is, azzal a különbséggel, hogy ott már mindkét oldalon elkészült a süllyesztett szegély, már az útalapot tökéletesítik az aszfaltozás megkezdéséhez. Előreláthatólag június 16-a körül kezdődik a Bocskai, a Hunyadi M., és a Zrínyi utcák aszfaltozása. Ezt követően padkarendezés, csapadékvíz csatorna létesítés, és a kapubejárók, valamint a csatlakozó gyalogjárdák helyreállítási munkálatai következnek. A befejezési határidő tartható.
 K.L.


 

MEGHÍVÓ
 
 
Tótkomlós Város Önkormányzat képviseletében tisztelettel meghívom
a lakosságot
a „Tehermentesítő út és lakóutak építése Tótkomlóson” elnevezésű
DAOP-3.1.1/B-2007-0121 azonosító számú,
az Európai Unió és a Magyar Állam által támogatott projekt keretében megvalósult
Bocskai – Zrínyi – Hunyadi M. – Hunyadi J. – Szondi utcák
szilárd burkolattal ellátott utak
ünnepélyes átadására.
 
Időpontja: 2009. június 26. (péntek) 17 óra.
 
Helyszíne: Tótkomlós, Hunyadi M. – Szondi u. sarok.
 
Program:
 
Ünnepi beszédet mond Fetser János a VI. sz. vk. országgyűlési képviselője
Az utak birtokba vétele
Megvendégelés a meghívottaknak és az érintett utca lakosainak
 
 
Tótkomlós, 2009. június hó
 
 
Takács Ferenc
alpolgármester