Tótkomlósi Ligeti Óvoda

2018. szeptember 1-től a Tótkomlós Ligeti Óvoda nevet viseljük, illetve önálló intézményként működünk. Óvodánk az Erzsébet liget közvetlen környezetében a város központjától nem messze, kevésbé forgalmas, de jó megközelíthető helyen található. A liget közelsége, annak hatalmas területe, gazdag növény és madárvilága biztosítja óvodánk számára, a környezettudatos-, egészséges életmódra nevelés alapjait. Intézményünk három heterogén csoportos óvoda, ahol az óvodai nevelés országos alapprogram célkitűzéseit és feladatait valósítjuk meg, figyelembe véve a helyi igényeket és lehetőségeket.

Nevelésünk során kiemelt szerepet szánunk az egészséges életmódra nevelésre: minden hónap utolsó péntekén az adott projekt keretében egészség napot tartunk. A rendszeres egészség fejlesztő mozgásra, a testnevelés foglalkozás mellett heti egy alkalommal a Mozgáskotta módszerét alkalmazzuk. Emellett napjaink kihívására reagálva, a nyelvekkel való megismerkedés fontosságát is hangsúlyozzuk, ezért heti négy alkalommal angol, német, és szlovák nyelvszoktatót tartunk a középsős és a nagycsoportosok részére.  Oldalainkon szeretnénk bemutatni intézményünk életét, nevelési értékrendünket az ide látogatók számára. Emellett igyekszünk egy jól használható információs oldalt nyújtani az óvodás gyermekeink szüleinek, akik itt értesülhetnek a soron következő dátumokról, eseményekről. Köszönjük, hogy megtisztelt látogatásával, kívánjuk, hogy érezze jól magát Nevelésünk során kiemelt szerepet szánunk az egészséges életmódnevelésre és a rendszeres egészség fejlesztő mozgásra. Nevelési koncepciónk alapja, hogy a kisgyermek szeressen óvodába járni, hiszen akkor: jókedvű, derűs, kiegyensúlyozott. A vidám, jól fejlődő gyermekek szülei elégedettek az óvoda munkájával és szívesen működnek együtt velünk. Oldalainkon szeretnénk bemutatni intézményünk életét, nevelési értékrendünket az ide látogatók számára.

                                                         Az Erzsébet utcai óvoda nevelőtestülete

 

Kapcsolat, elérhetőség

Intézményegység neve: Tótkomlósi Ligeti Óvoda

Intézményünk címe: 5940 Tótkomlós Erzsébet u. 3.

Intézményegység vezető: Malyáné Lestyán Anna

Telefonszáma: 68/ 462- 134

Web: https://www.ligetiovoda.hu - E- mail: ligetiovoda@gmail.com


 Alapítvány

BOLDOG MOSOLYÉRT ALAPÍTVÁNY

A „Boldog Mosolyért” Alapítvány 1997. május 7- én jött létre, melyet óvodapedagógusok alapítottak.

Látva a köznevelési intézmények egyre csökkenő költségvetését, létrehozták az alapítványt, ezzel is segítve az ott dolgozókat minél színvonalasabb munkáját. Ezáltal még szebb és vidámabb hétköznapokat lehet nyújtani a gyerekek számára.

Az alapítvány fontosabb célja:

v A Helyi Pedagógiai Program alkalmazásához tárgyi feltételek folyamatos biztosítása, bővítése, a 3-6 -7 éves korosztály óvodán belüli életkörülményeinek javítása

v A gyermekek látókörének szélesítése érdekében szervezett helyi és vidéki kirándulások költségeinek biztosítása

v Minden olyan egyéb kezdeményezés támogatása, amely az óvodákban folyó szakmai munka további fejlődését szolgálja

Alkalmazottja nincs, kuratóriumi tagok önzetlen segítésével működik. Az alapítvány öt kuratóriumi tagból áll.

Elnök: Pál Kata Zsuzsa

Titkár: Lovas Mihályné

Adószám: 18378162-1-04

Bankszámlaszám:11733182-20041229

Székhelye: Tótkomlós Erzsébet u. 3

Telefon: 62/462-134

Az alapítvány által támogatott főbb kezdeményezések:

o   Színházlátogatások, kirándulások óvodásokkal

o   Tárgyi feltételek javítása

Mindennek az anyagi alapját egyéni befizetések, önkormányzati támogatások és az adó 1% adja.