VisszaVissza az előző oldalra

MVH-NDP - Piac felújítása

 

 A projekt megnevezése: Piac felújítása

Támogató döntés iratazonosítója: 1354169052

 

www.umvp.eu

 

A 145/2009. (XI. 6.) FVM rendelet alapján a Nemzeti Diverzifikációs Program keretében a vidéki települések megújítása és fejlesztése jogcímen (Piac rekonstrukciója) nyújtott be pályázatot 2062864435 azonosító számon, amely támogatásban részesült.

 

A nettó kiadásra jutó támogatás összege:              50.283.842,-Ft.

 

A közbeszerzési eljárás fajtája: általános, egyszerű, meghívásos eljárás

 

Nyertes ajánlattevő neve:     Fehér & Fehér Útépítő Kft                                      

5900 Orosháza, Szőlő krt. 9.

 

 

 

 

 

Történet:

 

Tótkomlós Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 145/2009. (XI. 6.) FVM rendelet alapján a Nemzeti Diverzifikációs Program keretében a vidéki települések megújítása és fejlesztése jogcímen (Piac rekonstrukciója) nyújtott be pályázatot 2062864435 azonosító számon, amely támogatásban részesült. A pályázat intenzitása 85 %.

 

A pályázat alapján a rendelkezésre álló összeg a piac rekonstrukció kivitelezésére nettó 55.157.462,-Ft, azaz bruttó 68.946.828,-Ft.

 

A kivitelező a Fehér & Fehér Útépítő Kft. lett a Képviselő-testület döntése alapján.

 

A kivitelezés idejére a piac átmenetileg átköltözött a Komló Szálló mögött található, Dr. Adamkovics Ágost térre.

 

A kivitelezői szerződést 2011. október 11-én írta alá Tótkomlós Város Önkormányzata és a közbeszerzési eljárás nyertese, a Fehér & Fehér Útépítő Kft.

 

A felújítás vonatkozik térburkolat cseréjére, egy akadálymentesített illemhely létesítésére, 24 db fedett elárusítóhely kialakítására és a terület komplett közművesítésének (csapadékvíz elvezetés, közvilágítás)kialakítására.

A pályázat keretén belül a Luther utcán parkolók és kerékpár tárolók is létesülnek.

 

Az újonnan kialakított parkolók illetve az üzletsorok közötti gyalogjárda burkolat felújítását sajnos a pályázat elbírálása során nem támogatták.

 

A munkaterület átadásától a beruházás nagy ütemben tudott folyni, mivel a kedvező időjárási viszonyok nagyban elősegítették a gyors munkavégzést. Mivel kültéri munkálatokról van szó, így az időjárás fontos szempont a beruházás megvalósítása során.

 

A piactér a pályázatnak köszönhetően teljesen megújult és végre felújított környezetben használhatják a város lakói.

 

Fényképek a felújításról: