VisszaVissza az előző oldalra

Európai szintű kommunikáció és tájékoztatás Nagylak és Tótkomlós határmenti területén

 

A támogatási kérelem Nagylak testvértelepülés gesztorálásával 2011. évben került benyújtásra és a korábbi év sikertelen pályázatával ellentétben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség bár csökkentett költségvetéssel, de támogatásra érdemesnek ítélte. A csökkentett költségvetés szerencsére a pályázat alapvető céljait nem befolyásolta, így azokat végre tudjuk hajtani.

 

A közösségi támogatási szerződés 2012. március 9. napján, míg a hazai társfinanszírozási szerződés 2012. június 11. napján került aláírásra.

 

A HURO/1001/022/1.2.3 azonosító számú, az „Európai szintű kommunikációs és tájékoztatás Nagylak és Tótkomlós határmenti területén” elnevezésű projekt a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013. keretében valósul meg, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint Magyarország és Románia társfinanszírozásával!

 

A Támogató: a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Nemzetközi Együttműködési Programok Irányító Hatósága, mint Nemzeti Hatóság. A hitelesítési tevékenységre kijelölt szervezet a VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft.

 

A projekt végrehajtása 2012. február 1-től elkezdődött és befejezése a támogatási szerződés szerint 2013  július 31. napja lesz.

 

A projekt konkrét célja egy, a két testvértelepülés által közösen létrehozott és üzemeltetett honlap, web tv kialakítása és fenntartása, amely Nagylak és Tótkomlós legfontosabb híreit, eseményeit tartalmazná három nyelven.

 

A pályázat keretében lehetőség volt eszközök beszerzésére a honlap létrehozásához és üzemeltetéséhez, ennek keretében Nagylak mint Vezető Partner szerver gépet,  számítógépet, kamerákat a hozzájuk tartozó állvány rendszerrel, mikrofonokat, lámpákat és egy adathordozó eszközt vásárolhatott.

Tótkomlós Város Önkormányzata, mint projekt partner ugyancsak egy számítógépet, kamerákat és állványokat, mikrofonokat, lámpa szettet, egy laptopot, egy multifunkciós nyomtatót és egy adathordozót vásárolt a pályázat kapcsán megítélt költségvetésből.

 

Képek a beszerzett eszközökről:

 

Az eszközök beszerzése a helyi szabályzatoknak, jogszabályoknak és a pályázatban előírt követelményeknek és műszaki tartalomnak megfelelően megtörtént!

 

Az Európai szintű kommunikációt és tájékoztatást elősegítő honlap létrehozása ugyancsak megtörtént. A honlap címe: www.nt-tv.eu/hu. (HONLAP LOGÓ)

 

A honlap feltöltése folyamatos, így a városok eseményei, információi folyamatosan elérhetők, figyelhetők.

 

A nyitórendezvény 2012. augusztus 22-én került megszervezésre Tótkomlóson a Természet Házában.

 

Meghívó:

 

A nyitórendezvényről készült képek:

 

 


Szeminárium

A „Honlap – a kommunikáció módja és a fejlődés stratégiai eszköze, a határon átnyúló kapcsolatokban.” elnevezésű szeminárium Tótkomlóson a természet házában 2012. szeptember 19-én 1000 órától került megrendezésre.

 

Meghívó a szemináriumra

 

Szeminárium képek: