VisszaVissza az előző oldalra

Tűzgyújtási tilalom!

A nagy meleg miatt megnőtt a szabadtéri tüzek veszélye, ezért 2022. június 22-től visszavonásig tűzgyújtási tilalom van érvényben Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

 

Tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, a kijelölt tűzrakó helyeken, a vasút és közút menti fásításokban, tilos a parlag és gazégetés is!

A tűzoltókat idén már több mint tízezer alkalommal riasztották szabadban keletkezett tüzekhez, a leégett terület nagysága megközelíti a 31 ezer hektárt. A szabadtéri tüzek miatt idén összesen negyven ember sérült meg.

A katasztrófavédelem közleménye szerint a tüzek 99 százaléka emberi gondatlanságra vagy szándékosságra vezethető vissza. Azt kérik az érintett megyékben élőktől, hogy vegyék komolyan a tilalmat és ne gyújtsanak tüzet. A saját kertjében mindenki bográcsozhat és grillezhet, de a tüzet nem szabad magára hagyni. A kirándulók, autósok ne dobják el a cigarettacsikket, mert az út menti száraz növény könnyen meggyulladhat.

Tarlót égetni sehol sem szabad!

 

Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, bírsággal sújtható!